Jesse Nicolai

Leerling

“Elkaar helpen, dat vind ik wel goed”

Ik zit nu in groep 8 en wil later leraar worden. De inspiratie daarvoor kreeg ik op deze school. Ik wil de kinderen die ik later in de klas krijg, een leuke tijd bieden op de basisschool. Voorwaarde is dat ze goed werken, maar verder mogen ze veel leuke dingen en spelletjes doen.

Ik heb me goed voorbereid op dit interview. Ik heb nagedacht over wat misschien gevraagd zou kunnen worden en wat ik dan zou antwoorden. Ik vind het mooi dat de leraren hier duidelijk zijn, aardig en streng als het moet. Een softe leraar is niet oké voor kinderen. Dan laat je de kinderen teveel ruimte en wordt het rommelig.

Belangrijk vind ik dat kinderen leren over de Tweede Wereldoorlog. Zoiets mag niet vergeten worden en nooit meer gebeuren. Dat vind ik beter dan te leren over de oertijd.

In groep 7/8 werken we met weektaken. Dan kun je mooi zelf aan de slag en mag je ook keuzewerk doen. Bijvoorbeeld knutselen, een kahootkwis of iets voor jezelf doen op de iPad. Dat heb ik trouwens mee geregeld in de leerlingenraad. Dat er iPads zijn gekomen. Daar was iedereen wel blij mee. Leuk is ook dat we twee keer per week gym hebben, anderhalf uur totaal. En we doen estafettelezen. De oudere kinderen helpen de juffen en meesters om de jongere kinderen beter te laten lezen. Dat vind ik wel goed, elkaar helpen.