Ruud Werner en Lisa de Jong

leerkrachten

“Bijzonder van deze school is de warmte die er heerst”

In 2022 bestaat de Van Maasdijkschool 100 jaar. Een prachtig typerend gebouw, waarin de geschiedenis van vliegenier Van Maasdijk terug te vinden is. Dat was ook iemand die experimenteerde en ondernemend was. Op de Van Maasdijkschool zien we veel kinderen van ondernemers. De kinderen zelf zijn ook ondernemend en nieuwsgierig.

Verbondenheid

We hebben een gemêleerd lerarenteam, een mooie mix van jong en ouder. Daardoor kunnen we onderling allerlei ervaringen uitwisselen. Openheid, delen, veiligheid en kwetsbaarheid tonen, maken dat het hier heel relaxt werken is. En dat straal je uit naar de kinderen en ouders. Bijzonder van deze school is de warmte die er heerst tussen kinderen, leerkrachten en ouders. De verbondenheid zie je ook aan het overleg met de Ouderraad en MR, aan veel willen delen en elkaar informeren.

Versterken op sociaal emotioneel vlak

Het is een heel gezellige school, je voelt je er meteen thuis, het voelt gewoon als thuiskomen. We worden als leraren enthousiast van het uiteindelijk klaarstomen van de kinderen voor het voortgezet onderwijs, hen steunen op hun eigen weg en hen een veilig gevoel geven. Kinderen zijn zo boeiend, ze hebben zoveel vragen. We zijn een ‘kanjerschool’ en werken met de kanjertraining aan het versterken van kinderen op sociaal emotioneel vlak. Het gaat onder andere over gedrag en dat begint al bij de kleuters. We dragen als leerkrachten bij aan de maatschappij. Kinderen zijn immers de toekomst. We leiden hen op voor beroepen die er nog niet zijn.

Veilig nest en coaching

Mooi is dat we een veilig nest bieden waar het fijn is om te werken en waar kinderen zich mogen ontwikkelen. We hebben daarbij een coachende rol. Samen kijken we hoe het kind iets heeft ontdekt en hoe het een volgende keer zou kunnen.

De kinderen vullen aan het begin van het schooljaar een ‘ik’-rapport in. Bij de kennismaking samen met de ouders wordt dat besproken. Kan ik zelfstandig werken, heb ik vertrouwen in mezelf, kan ik samenwerken? Kinderen kunnen aangeven hoe ze daar zelf tegenover staan en wat ze nodig hebben. Dit zijn supermooie gesprekken, waardoor de sfeer en het contact met de ouders meteen goed is gelegd.